Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

Metode terapeutice

Stimularea ovariană minimă este pentru femeile care nu doresc să realizeze un FIV bazat pe stimularea obişnuită. În acest caz, pastila de clomifen citrat (Clostilbegyt) este folosită în stimulare în combinaţie cu doze scăzute de injecţii folosite în stimularea pentru FIV clasic. Fecundarea ovocitelor este realizată prin metoda ICSI sau PICSI. Probabilitatea de a concepe este mai scazută decât în FIV clasic, dar riscurile hiperstimulării ovariene (OHS) sunt scăzute şi este mai puţin costisitor.

În practică, stimularea minimă este folosită în următoarele cazuri:

  1. stimulările anterioare au dus la apariţia sindromului hiperstimulării ovariene
  2. femeia se teme de doze mari de hormoni pentru stimulare
  3. în cazul femeii cu ovare polichistice (PCO)
  4. tratamente repetate de fertilitate folosind FIV
  5. în cazul în care situaţia financiară nu permite

Prima încercare reuşită a unei fertilizări în vitro a fost realizată în 1978, când mulţumită dr. R. Edwards şi dr. P. Steptoe a fost născut primul copil ca urmare a FIV/metoda embriotransferului (Louise Brown, Marea Britanie). Mai mult de 3,7 milioane de copii concepuţi folosind metodele reproducerii asistate sunt născuţi în fiecare an, în întreaga lume.

Există un întreg complex de proceduri atunci când ovocitele şi spermatozoizii sunt manipulaţi în afara corpului femeii.

Imediat după stimularea hormonală care duce la un număr mai mare de ovocite maturate, acestea sunt recoltate direct din ovare şi cultivate într-o soluţie specială, împreună cu spermatozoizii selectaţi. După fecundare, ovocitele sunt cultivate în medii speciale până la stadiul de embrioni, în mod natural, fără nici o altă intervenţie. Mai târziu, embrionii sunt transferaţi la loc în corpul femeii. 

Pregătirea pentru FIV

Stimularea hormonală: creşterea mai multor foliculi măreşte şansele de a obţine un număr mai mare de ovocite de calitate şi pe cale de consecinţă mai mulţi embrioni corespunzători transferului. Acest lucru este posibil prin stimularea hormonală realizată sub controlul constant al medicului.

Recoltarea ovocitelor: recoltarea ovocitelor se face sub anestezie generală de scurtă durată, sub ghidaj ecografic intravaginal, durând între 5-10 minute. Procedura se realizează cu ajutorul unui ac special foarte subţire, care trece prin vagin şi ajunge direct la unul din ovare. Din ovar se extrag ovocitele. Pacienta este externată după două ore de la realizarea procedurii.

Recoltarea spermei şi prepararea ei: sperma este recoltată de la partener în ziua recoltării ovocitelor, într-o cameră special amenajată. Abstinenţa sexuală este recomandată cu 2-5 zile înainte de recoltare cu scopul de a obţine cea mai bună probă posibilă. După ce este pregătită în laborator, ovocitele sunt fecundate cu sperma partenerului într-o soluţie specială. Fecundarea se produce instantaneu, spermatozoizii îndreptându-se spre ovocite şi penetrându-le învelişul. Cultivarea obişnuită a ovocitelor şi a spermei durează 16-20 de ore. După această perioadă de timp, embriologul îşi dă seama de succesul fertilizării dacă descoperă prezenţa a două pronuclee şi două polocite (celule mici sau globi polari).

Dacă bărbatul consideră că nu va putea oferi o probă de spermă în ziua recoltării ovocitelor, el poate apela dinainte la varianta crio-conservării.

Pentru bărbaţii care nu au spermatozoizi în sperma ejaculată, există ca una din opţiuni MESA/TESE pentru obţinerea spermei în procedura FIV.

Cultivarea embrionilor: embrionii sunt cultivaţi în medii speciale, la o temperatură anume, pentru 2-6 zile. După această perioadă, ei sunt transferaţi în uter. Surplusul de embrioni poate fi congelat şi depozitat, pentru a fi folosiţi mai târziu.

Embriotransferul (ET): este procedura prin care embrionii sunt aduşi din nou în cavitatea uterină folosindu-se un cateter subţire special. Embrionii sunt transferaţi împreună cu o cantitate mică din mediul în care au stat. Procedura este rapidă şi în cele mai multe cazuri nedureroasă, nefiind nevoie de anestezie generală. Numărul de embrioni transferaţi depinde cel mai mult de vârsta pacientei, numărul de proceduri FIV eşuate anterior şi de dorinţa acesteia. De cele mai multe ori se transferă 1-2 embrioni. Pacienta părăseşte Clinica în aproximativ o oră după embriotransfer. La o săptămână după transfer, pacienta revine la Clinică pentru un test de sarcină.

Cultivarea embrionară extinsă este o metodă care îmbunătăţeşte rezultatele conceperii prin tehnicile FIV şi ET (embriotransfer). Ovocitele, spermatozoizii şi embrionii sunt depozitaţi într-un mediu special de cultură (o soluţie de cultivare) care creează condiţii optime pentru dezvoltarea lor. Soluţia de cultivare este schimbată zilnic în scopul asigurării condiţiilor de dezvoltare a embrionilor cât mai aproape de cele naturale posibil.

Cultivarea până la stadiul de blastocist

Folosind soluţii speciale este posibilă extinderea perioadei de cultivare a embrionilor până la 5-6 zile (stadiu de blastocist). Avantajul acestei proceduri constă în posibilitatea alegerii celor mai buni embrioni din punct de vedere calitativ în vederea transferului, mărind şansele apariţiei unei sarcini. Folosirea cultivării extinse este optimă în cazul unui număr mare de ovocite maturate (6 sau mai multe). Stabilirea momentului optim pentru embriotransfer este individualizat şi poate diferi de la un ciclu la altul.

Este o tehnică suplimentară prin care se face o mică incizie în învelişul unui embrion în vârstă de 2-4 zile. Astfel, embrionul iese din învelişul său. Această tehnică este recomandată în cazul embrionilor cu înveliş subţire sau în cazurile unor implantări eşuate în mod repetat (în procedurile anterioare, embrionul nu s-a implantat spontan).

Îngheţarea embrionilor este o metodă datorită căreia putem să conservăm surplusul de embrioni de calitate pentru cât timp este necesar. Aceştia sunt păstraţi în azot lichid, fiind gata pentru un transfer viitor. Crio-conservarea se foloseşte atunci când există suficienţi embrioni de calitate care nu au fost transferaţi în procedura respectivă (de exemplu, pentru a se evita riscul unei sarcini multiple). În cazul unui grav sindrom de hiperstimulare ovariană sau a lipsei condiţiilor favorabile transferului (alte boli ale pacientei, endometru mic, etc) toţi embrionii se congelează. În ciuda procedurii standardizate, nu toţi embrionii vor avea în urma decongelării starea corespunzătoare pentru a fi transferaţi.

Rata de succes a transferului de embrioni congelaţi – embrioni decongelaţi (transferul de crio-embrioni) este mai scăzută decât în cazul embrionilor proaspeţi. Pentru femei, acest lucru este mai convenabil deoarece nu mai trebuie să repete tratamentul hormonal şi recoltarea de ovocite. Pe baza datelor deţinute în prezent, nu se cunoaşte existenţa unui risc ridicat de dezvoltare a unor defecte congenitale sau anormalităţi cauzate de această metodă.

PGD (diagnosticarea genetică preimplantare), PGS (screening genetic preimplantare)

PGD şi PGS sunt metode de diagnosticare care ne permit să testăm anumite calităţi ale embrionilor înainte de a fi transferaţi în uter. Dintr-un embrion (D3) putem extrage 1 sau 2 celule şi să le supunem unei analize genetice.

De regulă, embrionii supravieţuiesc acestei proceduri fără nicio vătămare, dezvoltându-se normal.

Screeningul preimplantare ne ajută să descoperim anomaliile obţinute sau moştenite în numărul sau structura unui cromozom. Aceste anomalii sunt de regulă legate de avorturile spontane.

Folosind testele preimplantare putem de asemenea descoperi schimbări (mutaţii) ale unor anumite gene legate de bolile moştenite care au intervenit în familie (PGD).

Metodele PGS şi PGD sunt recomandate cuplurilor atunci când:

  • Vârsta femeii este peste 35 de ani, existând riscul mărit de a naşte un copil cu un număr mai mare de cromozomi (de ex. Sindromul Down)
  • A intervenit un avort sau naşterea unui copil cu deviaţii cromozomiale
  • Au existat repetate tratamente FIV eşuate sau repetate avorturi în fază incipientă a sarcinii
  • S-a dovedit existenţa unei conversii cromozomiale la unul din parteneri. Fără a fi în mod direct afectaţi, acest lucru ar putea duce la afectarea spermatozoizilor sau a ovocitelor, fiind transmisibilă la urmaşi
  • Acolo unde există o boală legată de sex (boala afectează numai bărbaţii, dar este transmisă de femeie – de exemplu hemofilia)
  • Când unul din parteneri a făcut sau face chimioterapie sau radioterapie.

Diagnosticul preimplantare nu poate garanta în totalitate alegerea unui embrion care nu are niciun defect. Acest lucru reiese din principiul metodei. Se poate testa numai un anume spectru de deviaţii care ar putea compromite embrionul unui cuplu dat. Aşa cum nu putem garanta succesul unui program FIV, adică implantarea unui embrion după transfer şi obţinerea unei sarcini, tot aşa nu putem garanta naşterea unui copil sănătos. Toate acestea sunt afectate de foarte mulţi alţi factori.

Un progres în infertilitatea masculină a fost înregistrat în anul 1992, când a fost anunţată ştirea conform căreia a fost obţinută prima sarcină prin injectarea unui spermatozoid direct în ovocit, prin învelişul său (zona pellucida – membrană glocoproteică care înconjoară membrana plasmatică a unui ovocit). Această metodă a ajutat numeroase cupluri ale căror cazuri erau lipsite de speranţă şi care, cu numai câţiva ani în urmă, erau obligate să folosească sperma unui donator.

Metoda injecţiei intracitoplasmatice a spermatozoidului în ovocit (ICSI) reprezintă o tehnică elaborată de micromanipulare, care constă în aspirarea spermatozoidului într-o micropipetă şi introducerea lui în citoplasma ovulului.

ICSI este recomandată în cazul incapacităţii spermatozoizilor de a fecunda ovulul în mod natural şi spontan (număr mic, motilitate scăzută), cauze imunologice ale infertilităţii, eşecul unor proceduri FIV, vârstă înaintată, număr scăzut de ovocite mature, în cazul folosirii spermei crio-conservate sau când sperma este colectată prin metoda MESA/TESE, când sunt folosite ovocite donate. Această metodă are un grad ridicat de succes a fertilizării. Pacienta trebuie să urmeze procedura stimulării ovariene şi a recoltării ovocitelor, iar partenerul trebuie sa contribuie cu spermă. În urma analizării datelor colectate, se poate afirma că fertilizarea unui ovocit prin această metodă nu măreşte riscul de a avea un copil cu malformaţii congenitale, comparativ cu concepţia naturală, spontană.

Aceasta este o tehnică de laborator (metoda ICSI îmbunătăţită), care ne permite să alegem şi să transferăm un singur spermatozoid matur direct în ovocit. Acest lucru măreşte rata de succes a tratamentului infertilităţii. În mod natural, numai spermatozoizii maturi biochimic competenţi să se conecteze la un polimer natural (acidul hialuronic) care se găseşte în stratul de gel care înconjoară ovocitul, sunt capabili să fecundeze ovocitul. S-a demonstrat că în spermatozoizii maturi apar mai puţine dereglări cromozomiale (degradări ale ADN-ului) decât în cei imaturi.

Când se foloseşte doar metoda ICSI, spermatozoizii sunt aleşi în funcţie de morfologia şi motilitatea lor. Acest lucru nu garantează însă că sunt aleşi spermatozoizii cei mai buni din punct de vedere genetic. Metoda PICSI îmbină avantajele ICSI (probabilitate mare de fertilizare) cu posibilitatea alegerii spermatozoizilor în funcţie de capacitatea lor de a se conecta la acidul hialuronic. PICSI imită conexiunea spermatozoidului matur la învelişul ovocitului, lucru foarte important în selecţia spermatozoizilor viabili pe parcursul fecundării naturale. Această tehnică poate fi folosită numai cu condiţia să existe suficienţi spermatozoizi cu o bună motilitate în sperma ejaculată.

Cultivarea superioară a embrionilor

Cultivarea embrionară extinsă este o metodă care îmbunătăţeşte rezultatele conceperii prin tehnicile FIV şi ET (embriotransfer). Ovocitele, spermatozoizii şi embrionii sunt depozitaţi într-un mediu special de cultură (o soluţie de cultivare) care creează condiţii optime pentru dezvoltarea lor. Soluţia de cultivare este schimbată zilnic în scopul asigurării condiţiilor de dezvoltare a embrionilor cât mai aproape de cele naturale posibil.

MESA – aspirarea microchirurgicală a spermei din epididim. Procedura se realizează în cazul în care există probleme în transportarea spermei de la epididim la uretră. Procedura se face cu anestezie generală, fiind realizată printr-o operaţie deschisă. Se face o incizie de aproximativ 3 cm lungime în scrot, având acces la epididim, lichidul seminal fiind aspirat cu ajutorul unui ac foarte fin direct din canal. Lichidul seminal este analizat în timpul procedurii în laboratorul embriologic. Daca există spermatozoizi viabili, aceştia se folosesc la fecundarea ovocitelor folosind metoda ICSI.

În cazul în care nu a putut fi extrasă sperma prin MESA, se procedează la TESE. Aceasta este o procedură prin care se poate obţine sperma din epiteliu, în cazul în care sperma nu poate ajunge din testicul în epididim.

Prin intermediul unei incizii mici la nivelul învelişului testiculului, se extrage o bucată de ţesut. Aceasta este dusă în laborator. Dacă există spermatozoizi viabili, sunt folosiţi pentru fertilizare. Dacă se confirmă în mod repetat azoospermia (nu există spermatozoizi viabili), prin această metodă nu se poate garanta obţinerea unei probe de spermă corespunzătoare. Pacientul este informat imediat despre rezultatul procedurii.

What is intralipid?

Intralipid infusion therapy is a sterile fat emulsion containing soy oil, chicken egg yolk, glycerine and water.

Why is it used?

Research has found that raised natural killer cell activity can act against an embryo and prevent its implantation into the endometrium. This is known as implantation failure. In addition, some auto immune disorders can also have a negative impact on the healthy implantation and early development of an embryo which can also cause implantation failure and early miscarriage. We recommend intralipid infusion treatment to women who had repeated failure in IVF treatments: women who never become pregnant and women who became pregnant but repeatedly lost embryo within the first approx. 12 weeks of pregnancy. Intralipid therapy is designed to combat these factors.

When is the best time to have the infusions?

At our clinic we administer intralipid infusions approx. one week before embryo transfer, or approx. two days before ovulation. Hormones released by the body after ovulation (progesteron) have direct effect on activation NK cells. To reach the optimal effect of this treatment, the intralipid needs to be administered before progesteron levels begin to rise. As it may not be effective once the NK cells are activated. After the positive pregnancy is confirmed, it is recommended to have two more intralipid infusions administered in 5 weeks intervals from each other.

How are the infusions carried out?

The infusion is in liquid form and administered intravenously by inserting a cannula (a fine plastic tube) into a vein in the arm. Each infusion takes around 90 minutes during which you will be seated comfortably and in private. You may eat and drink normally whilst the infusion is taking place and a member of our team will monitor you throughout the appointment.

Are there any noticeable effects of the infusion?

There are no serious side effects with the infusion. Some patients may experience a headache, nausea or flu-like symptoms but these are very rare (less than 1% cases). After treatment there are no special precautions needed, you can resume normal activities.
Costs of each intralipid infusion: €100

An innovation in cultivation evaluation.

Our Clients can now take advantage of a safer system of embryo cultivation. This revolutionary new technology enables our embryologists to monitor and evaluate embryos during their development without disturbing their natural environment in the incubator. This brings many advantages. Within the incubator embryos have a natural environment similar to the one within a mother’s body. This non-invasive method brings the option of monitoring embryos without the need for taking them out of the incubator. Less manipulation of the embryos means the lower the risk of damage. A camera is placed inside the incubator and it records the embryos every 30 minutes. The embryologist receives constant information on the status of all embryos and above all the embryologist receives precise documentation on the embryos condition and their development can be checked as well. The camera is less harmful for embryos as it uses a different wavelength from light. Within the embryoscope CO2 is regulated precisely and the temperature is controlled. The oxygen atmosphere is also reduced.

The Embryoscope enables the dynamics of the development to be monitored continuously and then the selection of the most genetically suitable embryos. In addition to the increased success rate, this method also brings the advantage that the doctor can transfer a lower number of embryos to the womb.

Our Clinic is one of the few centres which offers the unique EmbryoScope system.

The price is 200 EUR.

Pregnancy is a dialogue between the mother and embryo

From the time of fertilization, a mother will actively communicate with her embryo, preparing it for implantation. This interaction is supported by cytokines, naturally occurring molecules such as Granulocyte-Macrophage Colony-Stimulating Factor ( GM-CSF), which are released throughout the early stages of pregnancy.

Facilitating the mother and embryo communication

During an IVF treatment the embryo spends several days outside the mother’s body. This is an extremely sensitive period where the embryo relies heavily on its environment. The fluid in which the embryo is grown should be as similar as possible to the natural environment. A more supportive in vitro environment is more likely to lead to successful pregnancy.

A fluid with cytokines mimics the uterine environment and has the potential to help women with IVF challenges conceive.

Understanding the mother and embryo communication

Cytokines – Cytokines, such as the GM-CSF, are naturally occuring signaling molecules that facilitate communication between the mother and embryo.

Cytokine-enabled communication is particularly important for:

  1. Initial dialogue – Cytokines are critical in the communication between mother and embryo even before implantation
  2. Ongoing support - Cytokine – aided communication is essential for recognition and implantation of the embryo
  3. Sustained dialogue – Cytokines create an environment that helps sustain and support pregnacy

EmbryoGen and BlastGen

A novel treatment option for individuals undergoing IVF. The culture media have been developed with the GM-CSF cytokine, which is found naturally in a mother’s uterus.
It is beneficial to all patiens and is recommended for women who have experienced:

  • Recurrent pregnancy loss
  • Early miscarriages
  • Unexplained infertility

Genetic Integrity of spermatozoa is essential for a normal embryo development. Damage of sperm DNA induces apoptosis ( programmed cell death) which is a frequent cause of a male infertility. Some of the major causes of sperm DNA damage are environmental factors such as an exposure to chemial substances, high temperatures, radiation, pesticides, unhealthy lifestyle ( smoking, alcohol), genetic factors, age, long term use of some medications, stress etc.

In case an oocyte is fertilized by a sperm with damaged DNA, it is likely that the embryo will be developing abnormally or stop in its development completely. Such pregnancy usually ends in an early miscarriage.

MACS Art Annexin V System has been designed to provide a selective depletion of apoptotic spermatozoa from the sperm sample using a magnetic field.

All spermatozoa have a limited life span and they cease to exist through a process called apoptosis. Sperm cells in which this process already began, are likely to contain a high number of DNA fragmentation (breaks). DNA fragmentation cannot unfortunately be detected using microscope (ICSI, PICSI methods). At the initial stage of cell death a chemical substance called phosphatidylserine (PS) in translocated from inside the cell (intracellular) to the extracellular surface. MACS system contains magnetic nanoparticles able to recognize the PS – exposing spermatozoa.

MACS technique allows us to label apoptotic cells which are then passed through the separation column located inside the magnetic field. Apoptotic spermatozoa will be retained inside the separation column. In contrast to living spermatozoa without a sign of apoptosis, which after passing through the column are collected for a later use. MACS can be used for depletion of apoptopic cells from fresh, cryopreserved or othewise manipulated sperm sample.

Remaining spermatozoa show higher quality in terms of motility, morphology and DNA fragmentation. Embryos created by using this purified sperm have a better chance for a normal development. „ Healthy“ sperm can be used for various methods of fertility treatment: IUI, IVF, ICSI, PICSI. Sperm selection using MACS is suitable for couples diagnosed with unexplained infertility, in cases of higher sperm DNA fragmentation, low quality sperm sample, low fertilization rate during previous treatment/s and recurrent abnormalities in embryo development.

A new, chemical free laboratory method for sperm selection that uses a special chip with build-in microbarriers to sort sperm on the principle of natural selection. The micro-barriers of the chip mimic a woman’s fallopian tube environment. Sperms that are selected through the chip are better, have better morphology, viability and motility. Compared to the standart methods of sperm selection, this procedure minimizes sperm damage during processing. The method increases cycle success by up to 25 %.

In which cases do we recommend this method:

  • a low number of fertilized eggs after ICSI/ PICSI method
  • poor embryo quality in previous IVF cycles
  • repeated abortions
  • in accordance to the doctor’s recommendation

How does a microfluid chip work?

The chip has an inlet port for an untreated semen sample that is connected to the collection chamber via a microfluidic channel (membrane). The raw semen sample is pipetted into the inlet port where, against fluid movement and through microbarriers, the sperm is actively moved up to the collection chamber where it is collected for further use. The sperm in then selected by separating healthy moving sperm in the collecting chamber from poor quality sperm trapped in the canal.

When can we use this method?

  • for sperm selection to IUI
  • for sperm selection to ICSI ( and PICSI)
  • when using cryopreserved sperm

The condition for use is a minimum sperm concetration of 10ml/ml ejaculate and a non-zero amount of motile sperm in the ejaculate.

Předpokladem pro úspěšné oplození vajíček je jejich zralost.

Zralost vajíček je standardně hodnocena embryologem pod světelným mikroskopem. Za zralé se považuje vajíčko s přítomným tzv. polárním tělískem.

Ale ani takové vajíčko nemusí být opravdu zralé. Důležitá je přítomnost dělícího vřetýnka, které je nezbytné pro správné rozdělení chromozomů po oplození. Nyní můžeme dělící vřetýnko neinvazivně detekovat díky nové metodě zobrazení – polarizační mikroskopii a provést oplození (ICSI / PICSI) opravdu zralých vajíček.

Tato metoda je vhodná pro pacientky s nižším počtem získaných oocytů a u pacientek, u kterých došlo k selhání oplození v předchozích IVF cyklech.

Metode de examinare

Diagnosticarea infertilităţii

Evaluarea fertilităţii unui cuplu este un proces în mai multe etape. Evaluarea şi examinarea detaliate ale ambilor parteneri ne ajută să găsim cauza infertilităţii, urmată de un tratament de succes. În unele cazuri diagnosticarea este simplă, în altele este necesară o investigaţie mai elaborată.

Interpretarea tuturor rezultatelor oferă medicului dumneavoastră o idee despre posibila cauză a infertilităţii, putând ulterior să vă ajute prin oferirea celui mai optim tratament. În prezent, putem ajuta până la 95% din cuplurile infertile.

Metode de diagnosticare la femei

Cea mai simplă investigaţie a unei femei constă într-o ecografie intravaginală a uterului şi ovarelor, ţinând cont de ciclul menstrual, urmată de o consultaţie ginecologică. Investigaţia ecografică ne ajută să evaluăm mărimea şi forma uterului, prezenţa vreunui fibrom, grosimea şi calitatea endometrului. De asemenea, ne oferă informaţii despre forma ovarelor, mărimea foliculilor, precum şi prezenţa chisturilor sau a endometriozei.

Radiografierea uterului ne permite să vizualizăm forma cavităţii uterine, precum şi permeabilitatea sau obstrucţia trompelor uterine. Testul este efectuat de medicul ginecolog. Un dispozitiv special este inserat în cervix şi o substanţă este uşor injectată. Fluxul substanţei este vizibil pe radiografie.

X ray test of the uterus allow us to see the shape of the uterus cavity and patency or obstruction of fallopian tubes. Test is done by gynecologist. A special device is inserted in to the cervix and a dye is slowly injected. Its flow is visible on the x-ray.

Această metodă ne permite să vizualizăm cavitatea uterină şi să efectuăm mici intervenţii în interiorul cavităţii uterine şi a cervixului, să înlăturăm polipi, aderenţe şi să îndepărtăm septul (perete despărţitor). Această investigaţie se efectuează la clinica noastră folosind un obiectiv optic special de 2 milimetri, datorită căruia putem să facem aceste intervenţii fără anestezie generală.

Laparoscopia este o metodă de diagnosticare folosită pentru a analiza cu atenţie cavitatea abdominală şi a verifica trompele uterine. Laparoscopia este considerată o metodă chirurgicală minim invazivă. Folosind aparatură şi tehnici speciale, este posibil să vizualizăm cavitatea abdominală prin intermediul câtorva incizii mici şi să efectuăm intervenţii chirurgicale fără a deschide abdomenul. Laparoscopia este folosită cu scopul de a diagnostica şi trata.

Aceasta este o analiză cromozomială care ne arată profilul genetic al ambilor parteneri. Descoperirea unor anormalităţi poate fi cauza infertilităţii. De asemenea, anormalităţile pot duce la eşecul metodelor reproducerii asistate şi pot duce la avorturi repetate. La bărbaţii cu afecţiuni patologice, poate interveni o anomalie în dezvoltarea spermatozoizilor. În aceste cazuri, testarea pentru fibroze chistice este indicată, acestea fiind de obicei prezente. Este de asemenea recomandat un test pentru a observa prezenţa sau absenţa cromozomului Y.

Testarea imunologică face parte din testarea de bază a fertilităţii unei femei, în cadrul clinicii noastre. Anticorpii antispermatici, ovocitele şi embrionii sunt identificaţi ca şi anticorpii antifosfolipidici. Acolo unde este cazul (pierderi de sarcină repetate, eşec repetat al metodelor de reproducere asistată) se testează şi imunitatea celulară.

Metode de diagnosticare la bărbaţi:

  • Analiza spermei
  • Cultivarea spermei
  • Teste andrologice
  • Testarea acrozomilor spermatozoizilor
  • Profilul ADN al spermei
  • Teste imunologice
  • Teste hormonale