Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

17. 12. 2019

Fiecare are dreptul de a avea copii

Fiecare are dreptul de a avea copii

Numele meu este Markéta și îmi face plăcere să vă împărtășesc povestea mea despre donarea de ovocite la Clinica de Medicină Reproductivă din Zlín.


Sunt mama unei fetițe frumoase în vârstă de 3 ani, am rămas însărcinată fără probleme, considerând întotdeauna ca firească posibilitatea de a avea copii, până în clipa în care sora mea a început să aibă probleme de infertilitate. Nimeni nu poate împărtăși sentimentul unei femei care descoperă că nu poate avea copii. Problemele ei ne-au afectat întreaga familie, încercând cu toții să o susținem, în călătoria către copilul  mult dorit. A fost principalul motiv care m-a determinat să mă gândesc la donarea de ovocite. Am aflat despre această posibilitate de la prietenele mele. M-am întâlnit cu mai multe dintre ele, care au donat ovocite succesiv la Clinica de Medicină Reproductivă din Zlín, iar experiența lor proprie m-a convins că și eu aș putea.

Prietenele mele m-au asigurat că la clinica din Zlín toți medicii și asistentele se comportă foarte frumos și nu este niciun motiv de îngrijorare. Cât încă eram hotărâtă, am completat rapid un formular simplu pe site, l-am trimis și am avut un sentiment uimitor, că voi face acest lucru. Că voi ajuta. În scurt timp am fost contactată de către coordonatoarea pentru donatoarele de ovocite de la clinica din Zlín, am stabilit totul și m-a programat la prima consultație la medic. Am știut faptul că, având în vedere anonimatul donării, nu voi putea să o ajut pe sora mea în mod direct. Dar am simțit că este o modalitate corectă de a da cuiva speranța să trăiască sentimentul unic de a deveni mamă. La clinică, personalul medical a fost foarte amabil, medicul a discutat cu mine despre tot ce mă așteaptă și asistentele mi-au explicat cu răbdare întregul proces de administrare a medicamentelor. Am ezitat puțin la ideea că va trebui să mă injectez pentru o vreme, dar m-am gândit că dacă și altele au făcut-o, pot să o fac și eu. Cu adevărat, nu era nimic complicat. Nu am mai avut niciun fel de ezitări  legate de donare, din momentul în care am cunoscut atmosfera clinicii, am văzut echipa de specialiști cu experiență, care mi-au câștigat toată încrederea. Am plecat cu un sentiment plăcut că am ajutat pe cineva, dar în același timp cu convingerea că sunt sănătoasă, deoarece am aflat mai multe informații despre sănătatea mea, datorită donării.