Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

2. 11. 2017

Primul copil nascut din metoda “GIFT” a implinit 35 de ani

Primul copil nascut din metoda “GIFT” a implinit 35 de ani

Pe data de 4 noiembrie s-a nascut in fosta Cehoslovacie primul copil, din metoda "GIFT" (transferul gametilor in trompele uterine) sau in asa numitul "tub". Este vorba despre un baietel sanatos care a avut la nastere 51 centrimetri si 3650 grame.


El s-a nascut la 4 ani dupa englezoaica Louise Brown, care este primul copil nascut printr-o metoda de reproducere umana asistata.
A fost prima nastere a unui copil conceput in Europa centrala si de est prin metoda GIFT. La nasterea lui a contribuit marele profesor Ladislav Pilka, din Brno, care a fost recompensat de catre Organizatia Mondiala a Tratamentului Infertilitatii in anul 1998 la San Francisco, pentru metoda sa GIFT – transferul gametilor in trompele uterine.

Acesta a fost inclus intre primele 12 personalitati din domeniu reproducerii umane asistate.

Profesorul Ladislav Pilka este strans legat de clinica din Zlin, fiind cofondatorul acesteia alaturi de dr. David Rumpik.

Datorita perfectionarii continue, Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin este una din clinicile de top din Republica Ceha, ajutand mii de cupluri sa devina familii!!!