Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

16. 7. 2015

Infertilitatea poate fi invinsa! Povestea emotionanta a unei mame si cum ajuta ea alte femei cu aceeasi problema

Infertilitatea poate fi invinsa! Povestea emotionanta a unei mame si cum ajuta ea alte femei cu aceeasi problema

Dintotdeauna mi-am dorit o familie numeroasa ... sa am "o echipa de fotbal". Cand la o varsta destul de frageda te confrunti cu un diagnostic de infertilitate si in conditiile in care nu ai istoric in familie de asa ceva, te cuprinde un amalgam de sentimente, confuzie, intrebari fara raspuns, "de ce eu???". Sotul meu is dorea la fel de mult ca si mine copii, astfel incat decizia de a incerca sa facem totul omeneste posibil am luat-o de comun acord si m-a sprijinit tot timpul, lucru care nu a fost intotdeauna usor.


Infertilitatea este un diagnostic dur si dureros

Povestea noastra incepe cu "dragoste la prima vedere", astfel ca in 6 luni de zile eram casatoriti. Am incercat aproape un an si jumatate sa facem un bebe, pana ne-am dat seama ca ceva nu este in regula. Mi-am dat seama ca trebuie sa fac o serie de investigatii, care din pacate au dus la concluzia ca am probleme de fertilitate. Aceasta situatie ne-a apropiat, sotul meu mi-a fost alaturi tot timpul, mergea mereu cu mine la fiecare control sau analiza ori investigatie. In timp, cand tratamentele nu dadeau rezultate si aveam numai esecuri fara o explicatie aparenta/nu mi-au fost explicate motivele infertilitatii mele si nici cauzele pentru care nu reuseam sa obtin o sarcina prin metodele reproducerii asistate/ au aparut frustrarea, deznadejdea si chiar depresia. Aceste lucruri isi pun amprenta pe o relatie, insa daca stii ce iti doresti si ai forta necesara, treci peste orice.

Oare mai avem puterea sa credem in minuni?

Dupa ce abandonasem ideea de a mai face vreun tratament si oarecum ne hotarasem sa adoptam, am fost la un eveniment social unde am cunoscut un cuplu care ne-a impartasit ca avusesera aceleasi probleme si ca ei au reusit/ea era gravidutza in cateva luni/la clinica din Zlin. Sperantele au reaparut si ne-am hotarat sa ii contactam sa vedem ce ne spun. A fost cea mai buna decizie luata vreodata.

Primul pas a constat in contactarea clinicii printr-un simplu email in care pe scurt le spuneam povestea noastra. Coordonatoarea de la acel moment si actualmente colega si prietena mea, Petra Kucerova, ne-a raspuns imediat si ne-a spus ce acte medicale sa ii trimitem pentru a fi analizate de unul din specialistii clinicii. In scurt timp am primit raspuns, in sensul ca trebuia sa mai fac o interventie chirurgicala pentru o afectiune care ma impiedica sa obtin sarcina mult dorita/era deja a treia operatie clasica. Fiind oarecum suspiciosi, am fost la un medic din Bucuresti recomandat de o colega, care mi-a confirmat acelasi lucru, fara sa ii spun ce imi spusesera cei de la Zlin.

In acel moment am stiut ca mi-am gasit medicul din tara, dl.dr. Tarig Massawi si clinica care ne va ajuta sa ne indeplinim visul. Am facut operatia si dupa vindecare am contactat clinica din nou. Medicul specialist de acolo caruia i-a fost repartizat dosarul nostru mi-a trimis schema de tratament detaliata si perioada in care trebuia sa mergem la clinica. Din acel moment, am prins curaj, totul a devenit real, insa de data aceasta entuziasmul era domolit de o doza de realism, de acel "si daca nu reusim nici acum", care apare inevitabil in ecuatie.

Am plecat la clinica de fertilitate ca intr-un concediu

Am plecat la clinica nu cu gandul ca mergem la un tratament, ci ca intr-un concediu. Am planificat totul asftel incat perioada petrecuta acolo sa fie un concediu. Am vizitat si am luat contact cu ce inseamna Cehia, Zlin si mai ales tinutul Moravia. Zilele treceau, totul decurgea bine si undeva in adancul sufletului meu stiam ca vom reusi. Un rol important l-au avut medicul specialist care m-a tratat, dr. Milan Kovalcik, coordonatoarea noastra de la acel moment si actuala mea foarte buna prietena, Petra Kucerova, dar si medicul specialist din tara, dr. Tarig Massawi.

Ne-au incurajat, ne-au tratat ca pe oameni cu sentimente si emotii, ne-au explicat ca miracole se pot intampla dar in acelasi timp natura isi spune cuvantul, ne-au asigurat ca vor face tot ce este mai bun pentru noi si vom avea bebelusul mult dorit. Tratamentul s-a terminat, embriotransferul s-a facut si a fost momentul sa ne intoarcem acasa. Dupa 14 zile de la recoltarea de ovocite si procesul de fertilizare, am facut testul de sarcina...POZITIV. Nu pot descrie in cuvinte ceea ce am simtit, doar ca am inceput sa vorbesc zilnic cu bobita mea de mazare, spunandu-i cat de mult o iubim si cat o dorim.

Momentul primei ecografii, la care am auzit si bataile inimioarei, bobita de mazare transformata intr-o boaba de fasole...unic.

Astfel ca minunea s-a intamplat: Sarcina am obtinut-o din prima incercare la clinica din Zlin, dupa o perioada de aproximativ 6 ani de incercari la specialisti din tara. Ce am simtit? O mare binecuvantare.

Am avut o sarcina minunata, asa cum o doresc tututor femeilor. Nu am avut acele neplaceri ale sarcinii, am fost activa si am fost la munca pana aproape de momentul nasterii. Toate analizele si investigatiile au fost normale. Am nascut prin cezariana, la un spital privat, neputand sa nasc natural din cauza operatiilor suferite anterior. Acel sentiment ca ceva creste in tine, ca tu ii dai viata, ca da din picioruse sau manute cand vorbesti cu el/ea, este ceva magic. De-abia asteptam sa nasc, sa il aducem acasa unde ii pregatisem totul. Bebe a fost foarte bine, a fost un cuminte, care a trecut cu mult curaj peste colici. Este o frumusete de copil, vesel si cum spune el "Eric e feicit".

Ce inseamna Eric pentru mine si sotul meu?

Tot ce ne-am putut dori vreodata, el este centrul universului nostru, pentru el suntem gata sa facem orice. Ne dam seama cat de pretios este sufletelul acesta pe care l-am adus pe lume ca un test al sortii. Am trecut peste greutati, depresii, emotii prea puternice care ne umbreau speranta sustinuti de gandul ca la un moment dat ne vom tine copilul in brate. Si acum, cand il tinem in brate, cand il pipai cu degete tremurande pe obrajii lui rumeni si lacrimile imi inunda ochii, drumul pana la el se pierde si tot ceea ce ramane in prim plan este minunea existentei lui. Nu exista sacrificiu pe care o mama sa nu il faca pentru copilul ei, insa o mama care a trecut prin incercari dificile ca sa se bucure de existenta copilului ei ... ei, bine, acea mama va fi si mai apriga in dragostea ei. Si pentru ca inteleg si cunosc perfect interiorul sufletului unei femei care se confrunta cu infertilitate, aura instabila si dureroasa care inconjoara un cuplu ce se confrunta cu aceasta problema, am decis sa ajut, la randul meu si sa ofer si altora bucuria absoluta pe care eu si sotul meu avem norocul sa o traim.

Am devenit coordonator FIV in Romania al Clinicii de fertilitate din Zlin

Propunerea a venit chiar din partea clinicii. Am ales sa fac acest lucru, sa devin coordonatorul pentru Romania, deoarece am vazut cate cupluri se confrunta cu aceasta problema, sacrificiile pe care le fac pentru a beneficia de un tratament FIV si nu in ultimul rand pntru ca in Romania nu exista din pacate toate solutiile la problema infertilitatii, de exemplu proceduri care la noi nu sunt reglementate (donarea de ovocite) si clinicile nu sunt dotate si nu beneficiaza de ultimele inovatii in domeniul reproducerii umane asistate.

Motive sunt multe pentru care am ales sa fac acest lucru, satisfactia de a vedea un test de sarcina pozitiv si a da vestea cea buna cuplurilor ma motiveaza poate cel mai mult. Ma implic in egala masura in toate cazurile mele, fiecare cuplu are o poveste. Poate cazul care m-a impresionat cel mai mult a fost al unei doamne careia ii murise copilul si pentru care donarea de ovocite a fost singura metoda de a obtine o noua sarcina. In prezent, are un baietel sanatos si voios. Astfel de momente, in care readucem bucuria in sufletele oamenilor, ne arata ca eforturile noastre nu sunt in zadar.

Despre clinica Zlin 

Clinica de Medicina Reproductiva si Ginecologie din Zlin, institutie medicala privata infiintata din anul 2001, cu coordonator in Romania, ofera o gama completa si complexa de servicii de diagnosticare, ingrijire si prevenire pentru cuplurile infertile, punand in aplicare toate tehnicile si procedurile de reproducere asistata cunoscute, la cele mai inalte standarde. Pentru a ajuta cuplurile aflate in impas se folosesc de descoperiri stiintifice, metode de tratament performante, dar si de o echipa de specialisti care ajuta pacientii sa-si depaseasca temerile si disconfortul printr-o abordarea holistica si discreta.

Standardele dupa care se ghideaza Clinica Zlin sunt profesionalism, confidentialitate, intimitate, confort, grija, caldura, proceduri moderne, specialisti bine pregatiti, tehnica de ultima generatie, rata mare de succes, ingrijire medicala la cele mai inalte standarde. Din punct de vedere al rezultatelor obtinute de clinica, in anul 2014 FIV/ICSI s-a inregistrat un procent de succes, respectiv de sarcini confirmate, de 37,1%, iar FIV cu ovocite donate un procent de 58,4%, fiind monitorizate nu mai putin de 515 cazuri de FIV si 411 cu ovocite donate.

IVF Zlin este singura clinica care dispune de hotel, restaurant si farmacie grupate in cadrul complexului Tomasov pentru a oferi confortul complet necesar pacientilor sai, singura de profil care dispune de coordonator in Romania; astfel se asigura legatura pacientilor cu medicii, dar si asistenta specializata pe durata intregului proces.