Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

4. 11. 2014

Embrioscopul: Sistem time-lapse de monitorizare a embrionilor

Embrioscopul: Sistem time-lapse de monitorizare a embrionilor

Care este cea mai bună cale de a avea grijă de embrionii dumneavoastră în timp ce aceștia așteaptă să fie transferați? Clinica noastră oferă o metodă modernă de cultivare a embrionilor folosind un aparat inovativ numit Embrioscop. 


Procesul obișnuit de monitorizare a embrionilor fără Embrioscop, presupune scoaterea recipientelor de plastic în care se dezvoltă embrionii din incubator și examinarea acestora la un microscop încălzit. Când embriologul a terminat de examinat embrionii, ei trebuie puși în incubatoarele încălzite cât mai repede posibil pentru a se evita orice deteriorare a acestora. Alegerea Embrioscopului  este una individuală. Atunci când cântărești argumentele pro și contra, aspectele pozitive par a fi mai numeroase.

În incubatorul time lapse numit Embrioscop, embrionii sunt plasați individual, în recipiente de cultivare speciale, aceștia fiind fotografiați la fiecare 20 de minute. Imaginile sunt automat păstrate realizându-se o înregistrare continuă a datelor. Pe întreaga lor perioadă de dezvoltare, embrionii sunt în siguranță și nederanjați înăuntrul incubatorului.  Cu cât embrionii sunt mai puțin deranjați, cu atat șansele ca ei să se dezvolte normal sunt mai mari, așa cum ar face-o în mediul lor natural oferit de uter. Embrioscopul monitorizează continuu embrionii și arată dacă aceștia se divid corespunzător și în interiorul termenelor stabilite.  Evenimentele cheie în dezvoltarea embrionară ar trebui să intervină la anumite momente de timp specific. Unii embrioni se pot dezvolta prea repede sau prea încet, uneori intervin divizări anormale ale celulelor și se pot forma anomalii. Imaginile time lapse ajută la identificarea și alegerea embrionilor cu cel mai ridicat potențial de implantare.

 

      Embrioscopul, IVF Zlín Czech Republic

 

Care sunt riscurile monitorizării?

Nu există riscuri cunoscute asociate cu monitorizarea. Aparatul funcționează după aceleași principii ca și incubatoarele obișnuite folosite în cultivarea embrionilor. Pentru a fotografia embrionii, aparatul foto folosește în condiții de siguranță sisteme optice speciale destinate pentru lumina rosie, cu o lungime de undă de 635 nm și pentru o perioadă scurtă de timp de 15 ns.

Prețul este 200 €.