Folosim cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul, a reține preferințele și a îmbunătăți gradul de utilizare a site-ului. Vă veți da consimțământul făcând clic pe butonul „Sunt de acord”.

Setări Sunt de acord

De asemenea, puteți refuza consimțământul.

5. 10. 2012

Crio-conservarea de ovocite

Clinica noastră a introdus în practica sa vitrificarea ovocitelor (congelarea rapidă a ovocitelor).


Fiind una din primele centre din ţară, Clinica noastră a introdus în practica sa vitrificarea ovocitelor (congelarea rapidă a ovocitelor).

Această metodă ne permite să crio-conservăm ovocitele (îngheţarea şi depozitarea pentru uz viitor), acest lucru nefiind posibil prin metoda anterioară denumită metoda congelării lente. Până acum, era cunoscută metoda îngheţării spermei sau a embrionilor, însă metoda ingheţării ovocitelor este mult mai complexă.

Vitrificarea ovocitelor este folosită în următoarele cazuri:

Există riscul eşecului funcţiei ovariene. Astfel, pacienta are posibilitatea să îşi depoziteze propriile ovocite în vederea folosirii ulterioare.Există riscul pierderii fertilităţii ulterior tratamentului oncologic. Vitrificarea oferă unei femei fertile posibilitatea obţinerii unei sarcini după un astfel de tratament.Apare o lipsă neprevăzută a spermei partenerului în procedura fertilizării în vitro (FIV). Dacă în ziua recoltării ovocitelor, sperma partenerului nu poate fi obţinută din orice motiv, există atunci posibilitatea îngheţării tuturor ovocitelor recoltate.Femeile tinere, aflate la vârsta reproducerii, care nu au un partener şi care se tem că în timp, atunci când vor avea un partener, fertilitatea lor va fi scazută. De asemenea, femeile care amână momentul de a deveni mame pentru mai târziu în viaţă, pentru motive educaţionale sau profesionale, pot să îşi congeleze ovocitele.

 

Potrivit studiilor internaţionale, vitrificarea nu are vreun impact asupra sarcinii şi nu creşte riscul de a da naştere unui copil cu malformaţii congenitale.

 

96.1% din ovocitele vitrificate au supravieţuit procesului de decongelare

73.1% dintre ovocitele decongelate au fost fertilizate

38.5% rata de implantare a embrionilor

63.2% rata sarcinilor